Associacions amb les que col·laborem


Membres
Albizuri, Silvia (Macromamífers)

Llicenciada en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona en 1985, especialitzada en arqueozoologia de mamífers. Doctora en Història per la Universitat de Girona en el 2011 amb la tesi titulada:   La ofrenda animal durante el Bronce Inicial en Can Roqueta II (Sabadell, Vallès Occidental). Arqueozoología del ritual funerario.

Els recents estudis realitzats es concentren dins de l’àmbit peninsular, en l’àrea de Catalunya i Múrcia durant l’edat del bronze i edat del ferro, i tracten aspectes sobre l’explotació ramadera i cinegètica, així com el paper dels animals en l’alimentació quotidiana i en les pràctiques rituals.

Dins la mateixa línea, està treballant en la informació que les patologies òssies aporten sobre la utilització dels animals en el transport i la càrrega, especialment en èquids i gossos.

A través de l’estudi de les ofrenes animals interessa arribar a les idees sobre la mort i la continuïtat en poblacions antigues. En aquesta tasca és fonamental l’estudi sobre el significat del animals, des de l’aspecte de la subsistència fins a la seva integració en el llenguatge simbòlic que nodreix les pràctiques rituals.

http://www.ub.edu/SERP/ 

Associació Catalana de Bioarqueologia - acba@bioarqueologia.cat

- disseny i programació -