Associacions amb les que col·laborem


Notícies
Les Arrels Premedievals de la Cuina Catalana

El passat 3 de noviembre es va celebrar la seu de la Fundació Alícia, al Complex Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages) una jornada sobre “Les arrels premedievals de la cuina catalana”. La jornada estava organitzada per l’ACBA i per la Fundació Alícia. Va ser tot un èxit. Hi van assistir 115 persones d'àmbits ben diversos como ara la veterinària, la tecnologia de l'alimentació, l’arqueologia i la cuina. També van assistir professors i alumnes d'hostaleria.

Cada ponència va estar acompanyada de la degustació d’un plat elaborat amb productes i tècniques típics de cada període cronològic. Els plats van ser preparats per estudiants de la Fundació Alícia sota la supervisió del cuiner Jaume Biarnés.

La ponència dedicada al Paleolític  va ser presentada per Francesc Burjachs i la degustació va consistir en una “amanida matxucada del Bages”. La cuina al Neolític va ser presentada per Ferran Antolín i vam poder degustar un plat de “bolets ofegats amb castanya, serpoll i menta  d'aigua”. Silvia Albizuri es va centrar a l’Edat del Bronze i els cuiners van preparar “Ordi bullit amb panses, mató i mel”. Lluis Garcia, president de l’ACBA, ens va parlar del que es menjaria a l’època Ibèrica i vam poder tastar “pèsol negre sec amb sang de porc i cansalada”. De l’època de Roma es va ocupar Josep Maria Solias i de la cuina van treure “Libum amb epityrum”.

La inauguració i la cloenda de la jornada van anar a càrrec del director de la Fundació Alícia, Antoni Massanés, el  Responsable del Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la Direcció general del Patrimoni cultural, Ramon Ten i el President de l’ACBA, Lluis Garcia..


enviat el 10/11/2014
Associació Catalana de Bioarqueologia - acba@bioarqueologia.cat

- disseny i programació -